Claudia de Breij doet oudejaarsconference

Kijkers en critici hebben zich nog maar nauwelijks uitgelaten over de oudejaarsconference van Herman Finkers op NPO 1 of de naam van zijn opvolger, opvolgster eigenlijk, is officieel bekend. Het duurt nog even maar de oudejaarsconference eind dit jaar wordt verzorgd door Claudia de Breij. Na collega's als Youp van 't Hek, Theo Maassen en Herman Finkers is ze de eerste vrouwelijke cabaretier die de jaarafsluiting voor haar rekening neemt, meldt de VARA vrijdag. De omroep heeft een lange traditie in het uitzenden van de conference.

"Ik vind het heel fijn dat ik het nu eindelijk hardop mag zeggen: ja, ik ga de oudejaarsconference van 2016 doen! Ik vind het een ongelofelijke eer!", aldus De Breij op de eerste dag van het nieuwe jaar. Ze was in het laatste uur van 2015 ook prominent aanwezig door haar vierde plaats in de Top 2000 met het lied Mag ik dan bij jou. Ze is daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse artiest in de lijst van Radio 2.

Hoeveel kijkers de oudejaarsconference van voorganger Finkers donderdagavond heeft getrokken, was vrijdag aan het begin van de middag nog niet bekend. Finkers deed de voorstelling rechtstreeks vanuit de Leidse Schouwburg.

Claudia de Breij doet oudejaarsconference
Claudia de Breij doet oudejaarsconference (Foto: ANP)