George Lucas geen fan van nieuwe Star Wars-film

George Lucas heeft in een interview van bijna een uur zijn visie op de nieuwe Star Wars-film, The Force Awakens, gedeeld. Ook praatte hij met Charlie Rose over de overname door Disney en zijn betrokkenheid bij de nieuwe film.

"Ze hebben voor de retroweg gekozen, een die ik niet wilde kiezen met mijn films. Ik wilde er zeker van zijn dat al mijn films uniek waren en dat er in elke nieuwe film ook echt daadwerkelijk nieuwe dingen zaten, nieuwe ruimteschepen en nieuwe planeten". De weg die Disney is ingeslagen kan Lucas dus niet waarderen. Ook zijn betrokkenheid bij de nieuwe film was miniem: "ik heb ze diverse verhalen aangeboden, ook als vervolg op mijn eerdere kinderen (de films, red.). Ze besloten om deze niet te gebruiken en dat het ook beter was als ik niet betrokken was bij het proces"

De geestelijk vader van Star Wars verkocht zijn Lucasfilm in 2014 voor 4 miljard dollar aan Walt Disney Enterprises. Het was toen niet duidelijk wat Lucas' rol zou blijven bij het maken van de films. "Ze wilden iets voor de fans maken, dat hebben ze misschien wel gedaan. Maar die retromanier is niets voor mij". De film heeft inmiddels de grens van 1 miljard dollar gepasseerd en is kandidaat om de koning van de boxoffice, Avatar, van de troon te stoten.

George Lucas geen fan van nieuwe Star Wars-filmGeorge Lucas geen fan van nieuwe Star Wars-film