Aretha Franklin zingt en Obama pinkt een traantje weg

Aretha Franklin heeft singer-songwriter Carole King in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijks terugkerende 2015 Kennedy Center Honors. Het eerbetoon werd op 6 december al opgenomen, maar dinsdagavond pas uitgezonden bij CBS.

Franklin zong You Make Me Feel Like a Natural Woman voor Carole. In het publiek zaten ook president Barack Obama en First Lady Michelle. Vlak nadat Aretha haar wereldhit zittend achter de piano had ingezet, draaide de camera naar Obama. Zo werd net vastgelegd dat de president een traantje moest wegpinken door het optreden van de 73-jarige zangeres. Daarna hernam hij echter weer zijn cool en mompelde het liedje rustig mee. 

Carole King was zichtbaar blij verrast met de uitvoering van de legendarische soulzangeres. Zij was overigens niet de enige die werd geëerd tijdens het evenement, maar ook filmmaker George Lucas, actrice Rita Moreno, dirigent Seiji Ozawa en actrice Cicely Tyson. De Kennedy Center Honors worden ieder jaar uitgereikt door het Kennedy Center aan kunstenaars die met hun werk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de cultuur van de Verenigde Staten.