Molenaar: "De voetbaljongens hebben Cruijff laten stikken"

Keje Molenaar is niet te spreken over hoe Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Marc Overmars Johan Cruijff bij Ajax hebben laten vallen.

De oud-voetballer was vanaf het eerste moment betrokken bij de revolutie die Cruijff bij Ajax voor ogen had. "Juist de mensen die op voorspraak van Johan zijn aangesteld, lieten hem vallen als een baksteen door niet alles in het werk te stellen om dit onderling op te lossen. Dat neem ik ze allemaal kwalijk", vertelde Molenaar tegen Voetbal International.

"Toen ik op televisie de laconieke reactie van Van der Sar hoorde naar aanleiding van het besluit van Johan om afscheid te nemen van Ajax, brak er iets bij mij. De voetbaljongens Van der Sar, Bergkamp, Jonk en Overmars hebben Johan gewoon laten stikken door het technische meningsverschil zo op de spits te drijven. Daarmee hebben zij de technische revolutie de nek omgedraaid en dat is buitengewoon spijtig."

Molenaar noem het cosmetica dat de raad va commissarrissen roepen dat het Plan Cruijff, ondanks het vertrek van Cruijff, nog gewoon doorgaat. "Ze gaan gewoon weer hun eigen weg. De rvc heeft het afgelopen jaar de invloed van Johan steeds verder afgebouwd."

Molenaar: "De voetbaljongens hebben Cruijff laten stikken" (Pro Shots / Jasper Ruhe)
Molenaar: "De voetbaljongens hebben Cruijff laten stikken" (Pro Shots / Jasper Ruhe)