WK Darts: Titelverdediger Anderson en Caven naar derde ronde

Na een aantal dagen vrij hervatte was op Boxing Day de hervatting van het wereldkampioenschap darts. De eerste wedstrijden uit de tweede ronde stonden op het programma. Onder andere titelverdediger Gary Anderson kwam in actie.

Ricky Evans 0-4 Jamie Caven (23)
Caven begon de partij goed en won de eerste set met 3-1 door onder andere 65 en 97 uit te gooien. Jabba kon zonder legverlies ook de tweede en derde set pakken. Evans, die de vorige ronde nog Simon Whitlock uitschakelde, kon er weinig tegenin brengen en zag Caven met 4-0 winnen.

Caven neemt voor de negende keer deel vaan dit WK en voor het eerst haalt hij de derde ronde. Hij treft in de volgende ronde James Wade of Wes Newton.

Dave Chisnall (13) 4-1 Christian Kist
Chisnall was wel te sterk voor Kist, het werd 4-1. Lees hier verder.

Gary Anderson (1) 4-1 Daryl Gurney
Anderson brak Gurney direct met een elfdarter, maar Gurney antwoordde met een veertiendarter. Het werd 2-2 en met een 85-finish is de eerste set van hoog niveau voor Gurney. Beide spelers hadden een gemiddelde van boven de honderd.

Het niveau bleef hoog. Gurney brak Anderson met een 138-finish, maar Anderson beantwoordde dat met een maximum finish van 170. Het werd 2-2 en via dubbel tien pakte de titelverdediger de tweede set. Het was een spannende wedstrijd en in set drie werd het opnieuw 2-2. Gurney kreeg vijf setdarts, maar faalde om de set binnen te halen. Anderson gooide wel raak en pakte de derde set.

Gurney leek een tikje gekregen te hebben. Anderson pakte de eerste leg van de vierde set. De Noord-Ier herpakte zich en pakte de volgende leg. Het werd 2-1. Anderson was op weg naar een negendarter, maar bij pijl acht ging het mis. Hij pakte een beurt later wel de vierde set.

Anderson opende set vijf met een 155-break. Gurney liet het er niet bij zitten en gaf antwoord met een rebreak van 116. Het werd weer 2-2, maar op het beslissende moment was het toch de wereldkampioen die de partij naar zich toe trok. Anderson won met 4-1 en treft Vincent van der Voort of Kyle Anderson. 

Speelschema zondag. Middagsessie - vanaf 14.00 uur
Michael Smith v Steve Beaton
Dimitri Van den Bergh v Benito van de Pas
Vincent van der Voort v Kyle Anderson

Avondsessie - vanaf 20.00 uur
Raymond van Barneveld v Stephen Bunting
James Wade v Wes Newton
Michael van Gerwen v Darren Webster