Uniek album Wu-Tang Clan te koop aangeboden

Het leek er even op dat miljonair Martin Shkreli het unieke album Once Upon A Time In Shaolin van de Wu-Tang Clan via Twitter te koop aanbood. Nu blijkt dat zijn account was gehackt, meldt persbureau Reuters.

"Ik geef het album van Wu-Tang weg. Retweet om kans te maken", verscheen opeens op het Twitteraccount van Shkreli. De oud-directeur van een farmaceutisch bedrijf kocht de cd, waarvan maar één exemplaar bestaat, eerder dit jaar voor een paar miljoen. In het koopcontract staat dat Shkreli de muziek de komende 88 jaar niet mag delen met anderen.

Dat er een hacker bezig was, bleek wel uit andere tweets. "Ik ben nu een god", verscheen op de Twitterpagina. Net als: "Wil iemand gratis geld? Ik ben bereid honderdduizenden dollars te doneren aan goede doelen voordat ik de gevangenis in moet" en "F**k de FBI. Je weet dat ze een god als ik niet kunnen aanraken."

Arrestatie
De woordvoerder van Shkreli zei over het account van de miljonair: "Het is gehackt. We werken met Twitter samen om het op te lossen."

Shkreli (32) werd vorige week opgepakt. Bij zijn vorige baan als directeur van het biofarmaceutische bedrijf Retrophin kocht hij de rechten van medicijnen op en verhoogde de vraagprijs ervan. Hij wordt ervan beschuldigd de winst hiervan in eigen zak te hebben gestoken. Het geld zou hij hebben gebruikt voor het aflossen van schulden van een ander bedrijf, waarvan hij manager was. De raad van bestuur van Retrophin deed aangifte en wil 65 miljoen dollar terugzien. Shkreli zegt onschuldig te zijn.

Mocht Shkreli schuldig worden bevonden, dan kan het zijn dat het unieke album van de Wu-Tang Clan in beslag wordt genomen om schulden af te lossen. In dat geval wordt de cd hoogstwaarschijnlijk geveild.

Uniek album Wu-Tang Clan te koop aangeboden
Uniek album Wu-Tang Clan te koop aangeboden (Foto: BuzzE)