Kuijt 'doodziek' de winterstop in

Doodziek is Dirk Kuijt van de nederlaag zondag bij NEC. De aanvoerder van Feyenoord gaat naar eigen zeggen met een enorme kater de winterstop in. "Deze wedstrijd bepaalt mijn gevoel over de eerste helft van het seizoen. En die is nu niet goed, we zijn zwaar ontevreden", zei Kuijt in de catacomben van De Goffert. "We hebben het zestien wedstrijden en één helft prima gedaan, maar als je het op deze manier uit handen geeft, geeft mij dat een klotegevoel over de eerste seizoenshelft. Ik ben er doodziek van."

Feyenoord ging in Nijmegen lang aan de leiding, maar gaf de wedstrijd in het laatste half uur weg (3-1). "Normaal gesproken is karakter juist een kwaliteit en wapen van dit elftal", aldus Kuijt. "Maar vandaag zijn we daarin tekortgeschoten. Er was niet veel aan de hand, het was eerder wachten op de 0-2 dan op de 1-1, maar we riepen het over onszelf af. Nota bene uit een hoekschop voor ons gaven we de gelijkmaker weg. Het hele elftal faalde, heel frustrerend. Het ging maar om één ding en dat was winnen, maar dat hebben we nagelaten. En dat is onze eigen stomme schuld."

Volgens Kuijt zal dat gevoel voorlopig niet verdwijnen. "We hebben afgelopen half jaar hard gewerkt en stappen gemaakt met elkaar. Als we vandaag drie punten hadden gepakt, zou ik met een lekker gevoel op vakantie zijn gegaan. We zijn niet alleen door in de beker, maar hadden er dan ook in de competitie prima voor gestaan. Nu staan we vijf punten achter op de koploper. Natuurlijk, alles is nog mogelijk, maar we hebben het nu niet in eigen hand. Normaal gesproken klinkt na de wedstrijd een hoop herrie in onze kleedkamer. Nu is het doodstil."

Kuijt 'doodziek' de winterstop in
Kuijt 'doodziek' de winterstop in (Foto: ANP)