Geen bom gevonden in Frans toestel

Een toestel van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France heeft zondag een noodlanding gemaakt in Kenia, omdat in het toilet een verdacht object was gevonden. Dat heeft de Keniaanse politie gezegd.

Het toestel was onderweg van Mauritius naar Parijs en had 459 passagiers en veertien bemanningsleden aan boord. Het landde zondag kort na middernacht in Mombasa, waar het vliegtuig zonder problemen kon worden ontruimd.

Bomexperts onderzoeken het gevonden object om te achterhalen of het explosieven bevat, zei de politie.

Update 13.50

De Keniaanse autoriteiten hebben zojuist bekend gemaakt dat er een bom is gevonden in de Boeing 777 van Air France. Het toestel had vanmorgen een noodlanding gemaakt toen er een verdacht object in een toilet was gevonden. Het toestel was op weg van Mauritius naar Parijs.

De explosieven opruimingsdienst van de Keniaanse politie heeft het explosief uit het vliegtuig verwijderd en zal het gecontroleerd tot ontploffing brengen.

Update 13.59

De Keniaanse autoriteiten hebben inmiddels de keutel ingetrokken. Volgens het Franse persbureau AFP blijkt er nu een 'nepexplosief' gevonden te zijn, geen echte bom. 

Air Francetoestel maakt noodlanding om object

Air Francetoestel maakt noodlanding om object (Foto: ANP)