Van der Hoorn: "Het wordt een beetje hopeloos zo"

Mike van der Hoorn wil vertrekken bij Ajax. De tijd van bankzitten is voor de 23-jarige mandekker nu wel voorbij, vindt hij. "Je bent wel voetballer om veel wedstrijden te spelen", zei Van der Hoorn tegen FOX Sports.

"Om elke week te starten en met Ajax dan natuurlijk twee keer in de week te starten. Dan voel je je niet echt voetballer, nee", zei de mandekker over zijn huidige situatie in de hoofdstad. "Het wordt een beetje hopeloos zo natuurlijk en ja, het is gewoon heel vervelend. Ik bedoel je zit wekelijks wel bij de selectie, maar speelt geen minuten. Dat is gewoon frustrerend", aldus de verdediger, die sinds zijn komst van FC Utrecht nog niet echt indruk maakte bij Ajax.

"Ajax heeft gezegd dat ik in principe niet weg mag. Of er moet wel een heel goed bod komen waartegen ze geen 'nee' kunnen zeggen. Maar ja, het is lastig natuurlijk. Ik zit op de bank en ja, dan geven clubs niet zo makkelijk hun geld uit natuurlijk."

Een vertrek lijkt dan ook nu niet aan de orde voor de balende Van der Hoorn. "Ik denk dat het van de winter lastig gaat worden, maar in de zomer moet er een oplossing komen."