Zweden, bekeer je of sterf

Een flink aantal Zweden hebben een nogal onheilspellende boodschap in de brievenbus gehad, waar zelfs een aanslag van de belastingdienst zeer schril bij afsteekt. Tientallen inwoners van het land waar drank schoftig duur is, hebben de mededeling gekregen dat ze drie dagen de tijd hebben om zich te bekeren naar de islam, anders gaat het blonde koppie eraf.

De Zweedse regering zit met de handen in het haar vanwege de brief en neemt het dreigement serieus. De boodschap zou afkomstig zijn van de IS en de ontvangers drie opties geven: (A) bekeren tot de islam, (B) Jizya betalen (een belasting die niet-moslims dienen te betalen aan hun verheven meesters in islamitische gebieden, of (C) het hoofd eraf. De getroffen personen hebben drie dagen de tijd gekregen om goed na te denken over deze ingrijpende beslissing. In sommige brieven wordt ook gewag gemaakt van het 'bombarderen van het dak boven hun hoofd'.

Letterlijk zegt de brief: "In de naam van Allah de barmhartige de genadevolle. Jullie ongelovigen zullen over drie dagen worden onthoofd in jullie eigen huis. Naderhand zullen we jullie rottende karkassen platbombarderen. We geven jullie drie opties: 1. Bekeer je naar de islam. 2. Betaal Jizya voor bescherming. 3. In elk ander geval zal je onthoofd worden. De politie zal je niet kunnen beschermen of voorkomen dat we jullie afmaken (jullie gaan allemaal dood)."

Deze fijne aanbieding is aangetroffen in verschillende plaatsen in het Scandinavische land, waaronder Stockholm. De eerste berichten over deze bedreigingen, verschenen afgelopen zaterdag, 12 december bij nieuwszender RT Arabic. Aangezien dit meer dan drie dagen geleden is, hopen we maar dat de brieven een morbide 'grap' zijn.

Aangezien de afzender IS zou zijn, kunnen we veilig concluderen dat de brieven niets met de islam te maken hebben.