Split-screen co-op voor pc- en Xbox One-versie Ark: Survival Evolved

Studio Wildcard heeft het er maar druk mee: nieuws over hun dinosaurus-survivalgame Ark: Survival Evolved blijft gestaag binnendruppelen. Zo is gisteren bekendgemaakt door de ontwikkelaar dat zowel de pc- als de Xbox One-versie van de game splitscreen co-op zal ondersteunen.

Het gaat volgens Wildcard alleen om local co-op waarin split-screen gebruikt kan worden. Online split-screen behoort niet tot de mogelijkheden. Ark: Survival Evolved is vandaag uitgekomen voor Xbox One, althans, het gaat om een testversie omdat de game nog niet af is. Sinds juni dit jaar is het spel proberen op pc, en ook een PS4-versie volgt nog, maar dat wordt waarschijnlijk pas zomer 2016, wanneer de definitieve game uitkomt. De split-screenfunctie zal ergens begin komend jaar beschikbaar worden.

"Veel ontwikkelaars hebben vaarwel gezegd tegen split-screen, maar dat konden we bij Ark: Survival Evolved niet over ons hart verkrijgen. Vrienden en familie kunnen uitkijken naar intensieve samenwerking om het ruige leefgebied van Ark samen te lijf te gaan, allemaal vanaf hetzelfde bankstel", aldus Jesse Rapczak van Wildcard tegenover Gamespot.

Gisteren nog werd bekendgemaakt dat Ark: Survival Evolved dedicated server-support biedt voor Xbox One. Ark: Survival Evolved is al een ruim half jaar speelbaar via Windows, Mac OS X en Linux. De game valt zeer goed in de smaak bij liefhebbers. De eerste maand van release was de game al een miljoen keer verkocht, een dikke maand later was dat aantal verdubbeld. Bekijk de afbeeldingen hieronder voor een impressie van de split-screenmodus.