Dedicated server-support voor Xbox One-versie Ark: Survival Evolved

De Xbox One-versie van adventure/survivalgame Ark: Survival Evolved krijgt dedicated server-support. Klinkt vreemd, en dat is het ook wel een beetje, want je hebt een 'extra' Xbox One nodig om van deze functie gebruik te maken - als je zelf ook nog wilt spelen tenminste.

Enkele dagen geleden werd bekendgemaakt dat Ark: Survival Evolved, de populaire dinosaurusgame die vooralsnog alleen op pc te spelen was, op 16 december zijn debuut maakt op Xbox One. Mede-oprichter van ontwikkelaar Studio Wildcard Jesse Rapczak sprak met Xbox Wire over de mogelijkheid van het hosten van je eigen server op een 'dedicated' Xbox One. Dit stelt de speler in staat om een geheel eigen dedicated server op te zetten die geschikt is voor meer dan 50 spelers.

Bij menigeen rijst ongetwijfeld de vraag: wie heeft er in godsnaam een reserve Xbox One liggen? Desalniettemin een verrassende functie, hoewel Rapczak verder niet uitweidt over hoe e.e.a. softwarematig precies in elkaar steekt.  Ook is niet bekend of de functie meteen al beschikbaar zal zijn wanneer de game uitkomt.

Ark: Survival Evolved is een 'work-in-progress'-game met een definitieve release gepland voor juni 2016. De game is momenteel al aan te schaffen en te spelen, maar onderwijl wordt er nog druk aan de weg getimmerd. Wanneer de game uitkomt zal deze VR-ondersteuning hebben voor in ieder geval PlayStation VR en Oculus Rift.