'Klaver beste politicus'

Jesse Klaver is dit jaar de beste politicus van Nederland, gevolgd door Geert Wilders. Dat zeggen de jongeren tenminste die hebben meegedaan aan het EenVandaag Jongerenpanel. Premier Mark Rutte en D66-voorman Alexander Pechtold delen de derde plek.

Bijna een kwart van de 1165 jongeren tussen de 14 en 24 jaar die meewerkten aan het online onderzoek, noemen Klaver (GroenLinks) de beste politicus. Ze vinden dat hij duidelijke taal spreekt en goed kan debatteren. PVV'er Wilders wordt geroemd om zijn duidelijke mening, ongeacht of mensen het met hem eens zijn of niet. 12 procent van de respondenten vindt hem de beste.

De helft van de deelnemers heeft vertrouwen in Rutte als minister-president. Mensen die hem kozen als beste politicus, deden dat met name omdat ze het knap vinden dat hij ondanks de verschillen tussen de twee coalitiepartijen het kabinet staande heeft weten te houden.

Maandag meldt EenVandaag wie de volwassenen, die meedoen aan het opiniepanel, hebben gekozen tot beste politicus van 2015.

Jongerenverkiezing: Klaver beste politicus
Jongerenverkiezing: Klaver beste politicus (Foto: ANP)