Kensington krijgt dubbel platina voor Rivals

Kensington heeft woensdagavond dubbel platina gekregen voor het album Rivals. Dat betekent dat er meer dan 80.000 albums over de (digitale) toonbank zijn gegaan. De Utrechtse band werd in De Wereld Draait Door verrast met het eremetaal.

"Dit is mooi en ook wel symbolisch voor ons jaar", reageerde zanger en gitarist Casper Starreveld. "We zijn dit jaar begonnen met een tournee door Europa die we met zeven man deden. We kwamen terug en stonden in de Heineken Music Hall." Ook drummer Niles Vandenberg zag een groot verschil tussen de populariteit van Kensington in Nederland en over de grens. "Vier dagen daarvoor stonden we in Duitsland nog voor vier man."

Kiezen tussen grote optredens of kleine clubshows hoeft Kensington 'gelukkig' niet. "Het mooie is dat we een combi kunnen doen. Hier in Nederland de grote shows, in Duitsland of Polen kleinere shows voor een paar honderd man. We kunnen ook nog festivals doen, dus we hoeven niet te kiezen", zei Casper.

ArenA
Hoe groot de concerten in de Ziggo Dome waren, zag zanger en gitarist Eloi Youssef pas achteraf op televisie. "Toen zag ik voor het eerst wat voor productie we hadden", zei Eloi over de uitverkochte concerten die Kensington vorige maand in de Amsterdamse concerthal gaf. "Je beseft het gewoon niet. Pas toen ik het terugzag, dacht ik: wow."

Toen de band langs de Amsterdam ArenA reed, werd 'wel even' gedroomd ook daar een keer te staan. "Maar we zijn een Utrechtse band, dus dan liever in de Galgewaard", grapte bassist Jan Haker.

Kensington krijgt dubbel platina voor album
Kensington krijgt dubbel platina voor album (Foto: BuzzE)