Loon thuiszorggraaiers wordt verdubbeld

De toezichthouders op de thuiszorg gaan een wel heel fijne Kerst tegemoet. De graaiers weten nu al dat hun salaris volgend jaar wordt verdubbeld. Met dank aan het kabinet, dat het salarisplafond voor zorggraaiers flink heeft verhoogd.

Het gaat niet geweldig in de thuiszorg. Werknemers worden flink uitgeknepen of krijgen zelfs ontslag. En dankzij bezuinigingen worden hulpbehoevende ouderen nog minder vaak gewassen dan anders.

Om wantoestanden bij thuisorganisaties te voorkomen, heeft het kabinet in al zijn wijsheid besloten toezichthouders in het leven te roepen. Een loodzware baan. En omdat zij het erg moeilijk hebben, heeft minister Plasterk het salarisplafond voor 2016 flink verhoogd.

Hoewel de overkoepelende toezichthoudersorganisatie NVTZ heeft opgeroepen om vooral het salaris voor de top niet te verhogen, zullen maar weinig bestuursleden hier gehoor aan geven. De meeste graaiers zien in januari dan ook een bedrag staan dat tweemaal zo hoog is als dat van deze maand. Vorige week werd nog bekend dat toezichthouders van de Friese thuiszorgorganisatie Patyna zichzelf de maximale salarisverhoging hebben toegewezen.