Modehuis McGregor raakt bankschuld kwijt

Modehuis McGregor, waar ook het merk Gaastra onder valt, is voor het eerst sinds jaren weer schuldenvrij. De aandeelhouders van de verkoper van luxe kleding hebben de resterende banklening afgelost. De keten wil zijn verbeterde financiële positie gebruiken om verder te kunnen groeien.

Topman Jeroen Schothorst zei woensdag dat het bedrijf nu "eindelijk" geen rente- en aflossingsverplichtingen meer heeft. De laatste jaren droeg de onderneming een grote schuldenlast met zich mee, die was begin vorig jaar nog zo'n 30 miljoen euro.

McGregor telt 1200 medewerkers en heeft 150 eigen winkels, waarvan ongeveer 80 in de Benelux. Het bedrijf zet nu vooral in op internetverkopen. Schothorst wil in het buitenland tevens nieuwe winkels openen. Komend jaar komen er naar verwachting 10 nieuwe filialen bij, voornamelijk in Duitsland en Spanje.

Geen nieuwe winkels

In Nederland zijn geen nieuwe winkels voorzien met McGregor of Gaastra op de gevel. Schothorst denkt dat het winkelbestand hier op termijn juist terug zal lopen. Het bedrijf is volgens hem eigenlijk te sterk vertegenwoordigd in veel kleinere steden, nu klanten meer online shoppen. "In de regio Brabant hebben we acht winkels. Dat zal teruggaan naar vier of vijf", schatte de topman.

De onderneming rekent dit jaar op een omzet van 235 miljoen euro, bij een bedrijfswinst van 10 miljoen. Dat komt volgens Schothorst neer op een stabilisatie ten opzichte van vorig jaar.

De McGregor Fashion Group bestaat sinds 1993, maar de merken die het bedrijf verkoopt zijn veel ouder. Het hoofdkantoor van het concern dat ook een aantal jaar beursgenoteerd was, staat in Amsterdam.

Modehuis McGregor raakt bankschuld kwijt
Modehuis McGregor raakt bankschuld kwijt (Foto: ANP)