Koken met vluchtelingen afgelast om internetreacties

In Nijmegen is een gepland kookavondje met een groep Syrische vrouwen uit de noodopvang Heumensoord afgelast. De avond zou plaatsvinden in woonzorgcentrum Boszicht, maar de locatiemanager voelde zich na kritiek op internet onder druk gezet en bedreigd. Dat schrijft De Gelderlander.

Locatiemanager Grete Visser, tevens D66-gemeenteraadslid in Nijmegen, zag het idee om te gaan koken met vluchtelingen wel zitten. Ook de cliëntenraad van het tehuis was voorstander. Een zoon van een bewoner kwam echter in verzet. Ook de Gelderse PVV-leider Marjolein Faber sprak zich tegen het plan uit.

Faber uitte haar bezorgdheid op internet. Ze toonde zich bezorgd over de veiligheid van de ouderen, want vanuit het restaurant kunnen vluchtelingen zo de afdelingen op. 'Daarbij komt nog dat het merendeel van de vluchtelingen man is', zo schreef Faber. Ze speelde haar tekst door aan GeenStijl, dat een artikel aan de kwestie wijdde.

De reacties onder dat artikel zijn van dusdanige aard dat de locatiemanager zich bedreigd voelt. Er is inmiddels zelfs overleg geweest met een advocaat. Vanwege het 'gedoe' heeft de Raad van Bestuur besloten om de avond af te blazen. 'Niet dat alle bewoners tegen zijn, helemaal niet, maar de discussie geeft onrust en het zijn kwetsbare mensen. Er zijn zelfs anonieme posters tegen het initiatief opgehangen in het huis', zegt een woordvoerder.

Update 02:30 uur:
PVV'er Faber is tevreden met de uitkomst, zo liet ze onder meer via Twitter weten. Dit viel niet bij iedereen in goede aarde. Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt (SP) liet zich gaan op Twitter en noemde Faber een 'trieste treiter trut'...