Grootste sneeuwbui tijdens kerstshow Ziggo

Tijden de kerstshow in de Ziggo Dome wordt op 26 en 27 december de grootste lokale sneeuwbui ooit in Nederland gegenereerd. Tientallen sneeuwkanonnen in de zaal gaan ervoor zorgen dat het hele publiek onder een pak echte sneeuw wordt bedekt.

Dat hebben RTL Nederland en Stage Entertainment Nederland maandag gemeld. Presentator Ron Brandsteder gaat de kerstman spelen in een grote kerstshow. Behalve Brandsteder werken onder meer Edsilia Rombley, Nicolette van Dam en The Voice-winnaar O'G3NE mee aan de voorstelling.

De rode draad van de Christmas Show is een kerstsprookje, waarin de tienjarige Max droomt van een witte kerst. Wanneer de weerman op tv vertelt dat het dit jaar wéér niet zal gebeuren, gaat Max op zoek naar een kerstfee (Nicolette van Dam) die hem kan helpen zijn droom uit te laten komen.

Eeuwenoude traditie
Voor het spektakel heeft componist en muzikaal leider Eric van Tijn een groot aantal Engelstalige en Nederlandstalige kerstliedjes opnieuw gearrangeerd. Volgens de Ziggo Dome wordt het 'de grootste Christmas Show die ooit in Nederland is opgevoerd'.

Het is de bedoeling dat Nederland hiermee in de voetsporen treedt van New York en Londen, waar dit soort kerstvoorstellingen voor het hele gezin een eeuwenoude traditie zijn. Het project wordt geregisseerd door David Grifhorst, die eerder voor de EO het passie-stuk The Passion maakte.

Grootste sneeuwbui tijdens kerstshow Ziggo
Grootste sneeuwbui tijdens kerstshow Ziggo (Foto: BuzzE)