Zwarte Pieten pakken pikpieten

Op zaterdag 5 december heeft het gevolg van Sinterklaas een aantal pikkende pieten aangehouden in het Gelderse Driel. Een drietal pikpieten waren bezig met cadeautjes pikken in plaats van weggeven. De buurtbewoners noemden de stoere Zwarte Pieten daarna arrestatiepieten, bericht het AD.

Een van de buurtbewoners die toevallig politiepiet is hoorde de pikpieten hun snode werk doen toen hij even in zijn tuin was om wat te drinken te pakken voor de Sint en zijn gevolg die net bij hem op visite waren.

De politiepiet belde direct 112 en melde de snode daad ook op de buurtwatch Whatsapp-groep. Vrijwel direct stond er 20 man buiten om het gajes aan- en op te pakken. Nadat er twee pikpieten waren opgepakt was men nog op zoek naar een derde pikpiet die zich verstopt had. Die werd om middernacht alsnog opgepakt toen hij gezien werd door een buurtbewoner die met zijn hond op een late sanitaire tocht was.

Sinterklaas heeft zijn ronde verder zonder incidenten kunnen afmaken. Ook zorgde Sint er voor dat de kinderen niets hebben gemerkt van het oppakken van de pikpieten.