Duurste Pikachu-knuffel ooit gemaakt nu te koop

De Duitse speelgoedfabrikant Steiff gaat dit jaar een nieuwe Pikachu-knuffel produceren. Nu is Steiff niet de eerste fabrikant die knuffels van de mascotte van Pokémon produceert, maar wat deze knuffel uniek maakt is het prijskaartje wat eraan hangt: 45.000 Yen (omgerekend 342 euro).

Dat klinkt misschien erg duur voor een knuffel, maar Steiff is een grote naam in het wereldje. Steiff wordt vaak geroemd als de uitvinder van de teddybeer en hun knuffels zijn niet zozeer gemaakt om te knuffelen, maar zijn collector's items. De pikachu zal helemaal met de hand vervaardigd worden door de beste speelgoedmakers ter wereld, en de oplage is beperkt tot 1000 stuks. Een behoorlijk zeldzame knuffel dus.

Om het hele geval uniek te maken zullen de knuffels ook de welbekende "Knopf im Ohr" (knoopje in het oor) en een schildje op de borst krijgen, wat typerend is voor alle knuffels van Steiff. Voor de Pokémon-fans die nu al hoopvol hun portomonnee hebben getrokken, pech gehad: de knuffel is alleen te koop in Japan.

Pika-pika chu!
Duurste Pikachu-knuffel ooit gemaakt nu te koop