Hamilton: "Rosberg is een klager"

Lewis Hamilton noemt zijn teamgenoot Nico Rosberg een notoire klager, maar vindt niet dat hun rivaliteit negatieve gevolgen heeft voor de renstal van Mercedes. "We willen gewoon allebei wereldkampioen worden, dus dat maakt het lastig als je voor hetzelfde team racet. Maar de spanningen in onze relatie worden altijd een beetje opgeblazen", zegt de wereldkampioen Formule 1 donderdag bij de BBC. "Het is wel zo dat Nico vaak klaagt. Zo is hij nu eenmaal en ik laat dat langs me heen glijden."

Hun teambaas Toto Wolff liet woensdag weten dat hij die verstoorde relatie tussen zijn coureurs beu is. "We hebben het soms zelfs moeilijk als we een race winnen. Er is altijd een coureur teleurgesteld of boos. Dat heeft een negatieve invloed op het team. Dat moet echt stoppen. We gaan nu overwegen of de huidige samenstelling het beste is voor het team."

Hamilton benadrukt bij de BBC dat racen in de Formule 1 geen spelletje is. "Je kunt niet aardig voor elkaar zijn. Ik race niet om vrienden te maken. Elke kans om in te halen, moet je pakken. Dat wil niet zeggen dat je iemand bewust van de baan moet rijden, maar wel dat je sterk en onverbiddelijk moet zijn. Dat kun je aan elke wereldkampioen vragen. In die zin kun je Rosberg en mij eigenlijk geen teamgenoten noemen."

Hamilton (tien) en de Duitser Rosberg (zes) wonnen dit jaar samen maar liefst zestien van de negentien races in de Formule 1. Rosberg heeft nog een contract voor een jaar bij Mercedes. Hamilton ligt zelfs vast tot het einde van 2018.

Hamilton: Rosberg is een klager
Hamilton: Rosberg is een klager (Foto: ANP)