'Horeca profiteert van gouden combinatie'

De horeca in Nederland profiteert ook volgend jaar van de voor deze sector "gouden combinatie": het economisch herstel en de toestroom van toeristen. Dat zegt ING in een rapport over de horeca.

De bank verwacht dat in 2016 op jaarbasis 2 procent meer maaltijden, drankjes en boekingen van hotelkamers worden verkocht. Daarmee neemt de sector wel wat gas terug, na een volumegroei van 4 procent in 2014 en naar verwachting ook 4 procent dit jaar.

Nu het weer beter gaat met de economie bezoeken consumenten vaker een café, cafetaria of restaurant. Dat krijgt volgend jaar een extra impuls omdat de koopkracht van de meeste Nederlanders stijgt.

Hotels
Daarnaast trekt Nederland meer buitenlandse toeristen en dat is vooral voor hotels gunstig omdat buitenlandse gasten goed zijn voor meer dan de helft van de overnachtingen.

Dit jaar komt het aantal buitenlandse toeristen uit op ruim 14 miljoen, meer dan ooit tevoren. ING gaat ervan uit dat dit volgend jaar stijgt, met de aantekening dat in de aanhoudend internationale onrust en terreurdreiging een risico schuilt voor de hotellerie.

'Horeca profiteert van gouden combinatie'
'Horeca profiteert van gouden combinatie' (Foto: ANP)