Fox: DiCaprio niet verkracht door beer

Het personage van Leonardo DiCaprio in de avonturenfilm The Revenant wordt niet verkracht door een beer. Dat heeft producent Fox verklaard aan Entertainment Weekly, nadat dit gerucht zich dinsdag als een lopend vuurtje over het internet verspreidde.

Een kijker van een voorvertoning van de film van Birdman-regisseur Alejandro Inarritu had aan de website Drudge Report verteld dat Leo's personage High Glass tot tweemaal toe wordt verkracht door de beer. Hier klopt helemaal niets van, zegt Fox nu in reactie: "Iedereen die de film heeft gezien kan bevestigen dat de beer in de film een vrouwtje is die Hugh Glass aanvalt omdat ze het gevoel heeft dat hij haar welpjes bedreigt. Er is duidelijk geen verkrachtingsscène met een beer."

De beer in kwestie heet Judy en is genomineerd voor een Oscar in de categorie Animatie in Live Action-productie. De andere kanshebbers zijn de Indominus Rex uit Jurassic World, The Hulk uit Avengers: Age Of Ultron en Azog en Smaug uit The Hobbit: The Battle Of The Five Armies.

The Revenant speelt zich af aan het begin van de 19e eeuw. Tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis wordt avonturier Hugh Glass (DiCaprio) voor dood achtergelaten nadat hij door een beer is aangevallen, en moet vervolgens in zijn eentje zien te overleven. De film draait in januari in de Nederlandse bioscopen.

Fox: DiCaprio niet verkracht door beer
Fox: DiCaprio niet verkracht door beer (Foto: BuzzE)