35 jaar voor moord op Nederlandse in Mexico

De Mexicaan Roberto Flores Adame (52) is veroordeeld tot 35 jaar cel voor de moord op de Nederlandse Hester van Nierop in 1998. Dit meldden Mexicaanse media dinsdag.

De 27-jarige Van Nierop werd vermoord in het Hotel Plaza in het centrum van de stad Ciudad Juárez. Flores had de hotelkamer gehuurd waar de Haagse dood werd aangetroffen. Hij werd vorig jaar door de VS aan Mexico uitgeleverd. Hij was illegaal in de VS en de Mexicaanse overheid kwam hem op het spoor toen hij een Facebookprofiel had aangemaakt.

De architecte Hester van Nierop maakte in 1998 een reis van acht maanden door de VS en Mexico om de architectuur te bestuderen en eventueel een stageplaats te vinden. Op 19 september werd zij vermoord in de hotelkamer. Haar lichaam lag onder het bed. Ze bleek gewurgd.

"Dit is geweldig", zei Hesters moeder Arsène van Nierop in een reactie op het vonnis tegen Omroep West. "We zijn helemaal perplex en het klinkt nog heel onwerkelijk. Hier in Nederland krijgt een moordenaar een veel lagere straf. En je vindt een straf nooit hoog genoeg als het om je eigen kind gaat, maar wij zijn met 35 jaar dik tevreden. Perfect."

35 jaar voor moord op Nederlandse in Mexico
35 jaar voor moord op Nederlandse in Mexico (Foto: ANP)