Van Oostveen tot 2019 bij KNVB

Bert van Oostveen is vanmiddag herbenoemd als voorzitter van het bestuur bestaald voetbal. Dit is te lezen op de website van de Nederlandse voetbalbond (KNVB). De herbenoeming loopt tot 1 januari 2019.

"Bert van Oostveen betekent veel voor de KNVB en ons voetbal", liet Johan Lokhorst, voorzitter van de Raad van Commissarissen, weten. "Onder zijn leiding wordt bijvoorbeeld eindelijk de voetbalpiramide hersteld waardoor er van een natuurlijke doorstroming tussen amateur- en profvoetbal sprake zal zijn, komen er met EK 2017 en EK 2020 twee prachtige toernooien naar Nederland, wordt er hard gewerkt aan een innovatieve voetbal campus die in 2016 de deuren moet openen en zijn de financiën van het betaald voetbal structureel positief."

Lokhorst haalde ook het mislopen van het EK voetbal in Frankrijk kort aan: "Natuurlijk hebben we elkaar diep in de ogen gekeken na de teleurstelling van Oranje en speelde dat mee bij de evaluatie van het functioneren van de directie. Maar de conclusie van de RVC is eensgezind daarover: Als RVC maken wij een rationele keuze en dan is onze overtuiging dat Van Oostveen de juiste man op de juiste plek is."

Van Oostveen voelde zich gesteund door de herbenoeming en gaat met frisse moed verder, waar hij gebleven was. "Ik voel onze herbenoeming vooral als een steun in de rug voor ons allemaal. We hebben in sportief opzicht wind tegen en nu knokken we met zijn allen om ons voetbal terug te brengen op de plaats waar het hoort; op eindtoernooien dus."

Toch zorgde de herbenoeming van Van Oostveen ook voor veel onbegrip. Hieronder vind je een aantal tweets terug.