Lewandowski in Guinness Book of Records met 5 goals in 9 minuten

Robert Lewandowski is om zijn unieke score van vijf doelpunten op rij opgenomen in het Guinness Book of Records. De aanvaller van Bayern München kreeg maandag de bijbehorende certificaten. "Deze dag zal me altijd bijblijven", aldus de Poolse international, die op 22 september historie schreef in de Bundesliga.

Lewandowksi kwam in de tweede helft van de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg bij een achterstand van 0-1 het veld in. Binnen negen minuten boog de thuisclub de score om naar een voorsprong van 5-1 en de Pool nam alle treffers voor zijn rekening. Hij noteerde daarmee vier records, waaronder die van snelste hattrick ooit in de Duitse competitie (3 minuten en 22 seconden). "Ik weet niet of ooit nog een speler dit zal lukken. Alles moet meezitten: de vorm, het spel en het geluk. Iemand van boven heeft waarschijnlijk gewild dat ik die vijf doelpunten maakte", aldus de vereerde Lewandowski.

De 'magische' negen minuten van Lewandowski (Bron: YouTube)