Supergirl krijgt een volledig seizoen

De DC-superheldenserie Supergirl mag een volledig seizoen aan afleveringen maken. Variety maakte vandaag bekend dat tv-zender CBS zeven extra afleveringen heeft besteld, bovenop de al eerder geplaatste order van dertien afleveringen.

Met twintig afleveringen is het eerste seizoen van de serie daarmee iets korter dan de 22 afleveringen die gebruikelijk worden gezien als een 'volledig seizoen' in de Amerikaanse televisiewereld, maar desalniettemin betekent het dat de zender vertrouwen heeft in de serie, die eind oktober sterk begon maar daarna wat kijkers begon te verliezen. Gemiddeld scoort het nichtje van Superman echter 11.24 miljoen kijkers per week, wat voldoende is om de serie in het uitzendschema te houden.

Supergirl, met Melissa Benoist in de hoofdrol, was één van de eerste nieuwe series voor het seizoen 2015-2016 dat groen licht kreeg, en beleefde afgelopen zomer haar première op Comic-Con International. Dit was echter nadat de pilot-aflevering, die relatief trouw aan de comics de oorsprong van Supergirl vertelde, in de lente al online was gelekt. De serie wordt mede geproduceerd door Greg Berlanti, die ook verantwoordelijk is voor de DC-series Arrow en The Flash, en wiens nieuwe serie Blindspot eerder al verlengd werd tot een geheel seizoen, plus een vroege toezegging voor een tweede seizoen.

De serie wordt op dit moment nog niet door een Nederlandse omroep uitgezonden.

Melissa Benoist als Supergirl
Melissa Benoist als Supergirl