Sint bestelt tien pakjes per seconde

Webwarenhuis Bol.com verwacht dat maandag de drukste dag zal zijn voor sinterklaascadeautjes. Ongeveer 300.000 pakjes zullen even na middernacht het pakhuis verlaten om bezorgd te worden bij mensen thuis of een afhaalpunt. Het komt er volgens een woordvoerster van Bol.com op neer dat op het drukste moment ongeveer tien bestellingen per seconde zullen worden gedaan. De piek ligt waarschijnlijk rond 21.30 uur, 'als de dinertafel is afgeruimd en de kinderen op bed liggen'.

Uit de cijfers van het bedrijf blijkt dat inwoners van Utrecht en Noord-Holland de meeste cadeautjes bestellen. Brabanders geven het meeste geld uit aan sinterklaascadeaus, inwoners van Groningen en Overijssel het minst. De gemiddelde uitgave per cadeau is 26 euro.

De populairste cadeaus voor kinderen zijn: het Playmobil Kinderziekenhuis, het Poepspel, de Xoomy Tekenmachine, het spel Tijdbom!, De Gorgels van Jochem Myjer, Kinderen voor Kinderen deel 36, dvd's van de Minions en Binnenstebuiten en de game Just Dance 2016.

Voor volwassenen bestelt de goedheiligman vooral 25 van Adèle en Evenwicht van Marco Borsato, Neem een geit van Claudia de Breij, Jamie's superfood voor elke dag en de dvd's van The Bridge en The Hobbit 3 extended edition.

Sint bestelt tien pakjes per seconde
Sint bestelt tien pakjes per seconde (Foto: ANP)