Verstappen zakt 4 plaatsen in uitslag

Max Verstappen heeft geen geweldige seizoensafsluiter achter de rug. De Nederlander startte de race vanaf een elfde positie, en leek lange tijd op weg naar een puntenfinish. Verstappen moest echter door een aanremfout waarbij beide voorwielen blokkeerden overstappen van een tweestopstrategie naar een driestopstrategie, waardoor hij terugzakte naar een uiteindelijke twaalfde plek. Na de race werd hij echter bestraft met een tijdstraf van vijf seconden en een drive-trough, waardoor hij terugzakte naar een zestiende plek.

Nadat Verstappen zijn laatste stop had gemaakt, kon hij op zijn zachte banden enkele plaatsen goed maken. Hij was enkele seconden sneller dan de concurrentie en kon binnen een ronde het gat met Jenson Button verkleinen tot minder dan een seconde. Op het lange rechte stuk kon Verstappen naast Button komen in de hairpin die volgde, waarna hij na een licht contact buiten de baan raakte en zo definitief voor Button kwam. De Toro Rosso-coureur kreeg hier een tijdstraf van vijf seconden voor, maar het gat naar Button was inmiddels dusdanig groot dat hij geen plekken meer zou verliezen.

In de voorlaatste ronde kreeg Verstappen blauwe vlaggen voor een snel naderende Hamilton, maar hij liet de Brit pas na een halve ronde voorbij. Volgens de stewards was dit niet snelgenoeg en ze bestraften de Limburger na de race met een drive-trough, wat overeenkomt met een straf van twintig seconden. Tevens hebben de stewards de incidenten met één en twee strafpunten bestraft, waardoor het totaal nu op acht komt.

Verstappen zakt 4 plaatsen in uitslag (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Verstappen zakt 4 plaatsen in uitslag (Pro Shots/Zuma Sports Wire)