Verstappen aast in slotrace op top tien

Max Verstappen gaat zondag in de slotrace van het Formule 1-seizoen op jacht naar punten. De achttienjarige coureur hoopt op het circuit van Abu Dhabi nog een sprongetje te kunnen maken in het WK-klassement. Verstappen staat met 49 punten op de twaalfde plaats, het verschil met de tiende plek van de Duitser Nico Hülkenberg bedraagt drie punten.

De Nederlandse coureur van Toro Rosso start vanaf plek elf. Verstappen werd in de kwalificatie net afgetroefd door zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz. "Ik sta er niet slecht voor, omdat ik kan starten met nieuwe banden. Dus ik moet proberen om in het begin van de race meteen mensen in te halen", zei Verstappen, die met Toro Rosso ook dolgraag nog wil opschuiven naar de zesde plaats in het WK voor constructeurs. Verstappen en Sainz verzamelden tot nu toe negen punten minder dan de coureurs van Lotus.

Lewis Hamilton is al een paar weken zeker van de wereldtitel. De Britse kopman van Mercedes start om 14.00 uur Nederlandse tijd in Abu Dhabi vanaf de tweede plek. Zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg, winnaar van de laatste twee grands prix, vertrekt voor de zesde keer op rij van poleposition.

Verstappen aast in slotrace op top tien
Verstappen aast in slotrace op top tien (Foto: ANP)