FOK! Wat een weer: zuidwesterstorm en code oranje

Goedemorgen! De stormachtige wind van gisterenavond is vannacht tot bedaren gekomen, maar zal later vandaag weer flink aantrekken. Code geel is nog steeds van kracht voor het hele land. De hele dag door is er kans op een bui, in de avond mogelijk lokaal zelfs een onweersbui. De temperaturen liggen tussen de 11 en de 13 graden.

Update 13.22 uur:
Het KNMI heeft code geel inmiddels opgeschaald naar code oranje voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen. In de rest van het land blijft code geel van kracht. In de tweede helft van de middag en vooral tijdens de avond komen (zeer) zware windstoten voor, meldt het KNMI. Komende nacht neemt de wind in kracht af. 

 Nederland

Bij onderstaande foto die ik van Rewimo kreeg, hoort een klein verhaal. De boom staat op een zogenaamde 'grenswal' die je door het hele Reichswald kunt vinden. Ze staan ook veel langs wegen in de Duitse bossen. De grenswalletjes gaven de grens tussen verschillende plaatsen en/of grondgebieden aan. 

Grumpy Tree - Een boom met een verhaal (Foto: Rewimo)
Grumpy Tree - Een boom met een verhaal (Foto: Rewimo)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1922 werd in de graftombe van farao Toetanchom een enorme schat gevonden. Laat toevallig gisteren bekend zijn geworden dat er wellicht een 'secret chamber' in diezelfde tombe is gevonden, waarin mogelijk koningin Nefertiti ligt begraven. 

* In 1937 raakte prins Bernhard zwaargewond bij een ongeluk in Diemen. Hij reed met 160 kilometer per uur tegen een vrachtwagen aan. 

* In 1814 werd door dagblad The Times een van de eerste stoommachines in gebruik genomen om de drukpers aan te drijven. 

 * In 1961 werd de chimpansee Enos meegestuurd op de missie van de Mercury-Atlas 5. Hij cirkelde twee keer rond de aarde en landde nabij Puerto Rico in de zee.