Galavoorstelling Barcelona bij rentree Messi

Met Lionel Messi terug in de basis heeft FC Barcelona weer een galavoorstelling op de mat gelegd. De Spaanse topclub speelde dinsdag in de Champions League met AS Roma: 6-1. Drie dagen na de indrukwekkende zege in de 'Clásico' op Real Madrid (0-4) draaide Barcelona opnieuw op volle toeren. De titelverdediger in de Champions League was door het gelijkspel eerder op de avond tussen BATE Borisov en Bayer Leverkusen (1-1) al zeker van een plek in de achtste finales.

Messi stond voor het eerst sinds 26 september weer in de basis, met de aanvoerdersband om zijn arm. De Argentijnse superster had zaterdag in Madrid als invaller al wat speelminuten gemaakt. De nummer tien van Barça miste tegen AS Roma in de openingsfase een grote kans, maar was kort daarna wel trefzeker. Na een flitsende combinatie met Neymar en Luis Suárez, die even daarvoor de score had geopend, lepelde Messi de bal over keeper Wojciech Szczesny. Het bleek de opmaat voor een heerlijke voetbalavond in Camp Nou.

Kort voor rust tekende Suárez voor de 3-0, door een afgeslagen voorzet van Neymar met de buitenkant van zijn rechtervoet in de hoek te volleren. Verdediger Gerard Piqué mocht op aangeven van Messi de vierde treffer maken, de Argentijn stond zelf na een uur aan het einde van weer een prachtige aanval met Neymar en Suárez in voorbereidende rollen.

Het Catalaanse slotakkoord was voor invaller Adriano. Hij schoot de bal hoog in het doel nadat keeper Szczesny een strafschop van Neymar, die amper een aanloop nam, had gekeerd. Aan de ander kant miste Edin Dzeko ook een strafschop. De Bosnische spits zag zijn inzet vanaf elf meter worden gekeerd door doelman Marc-André ter Stegen. Vlak voor tijd maakte Dzeko met een kopbal alsnog de Romeinse eretreffer.

AS Roma zal in de laatste speelronde met zowel BATE Borisov als Bayer Leverkusen uit moeten gaan maken wie overwintert in de Champions League, wie naar de Europa League gaat en welke club Europees uitgeschakeld is.

Galavoorstelling Barcelona bij rentree Messi
Galavoorstelling Barcelona bij rentree Messi (Foto: ANP)