Sponsor Opel breekt met Feyenoord

Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Het contract met Opel, dat aan het einde van het seizoen 2016-2017 afloopt, wordt niet verlengd.

"Opel heeft 1,5 jaar voor afloop van de huidige verbintenis laten weten het contract met Feyenoord straks niet te zullen verlengen", schrijft Feyenoord dinsdag. "We zijn net als Feyenoord zeer tevreden over hoe de samenwerking tussen ons verloopt en de resultaten die dat oplevert. Daarover mag geen enkel misverstand bestaan. De internationale koers van ons concern maakt echter dat wij na einde contract niet op deze basis kunnen doorgaan", laat Opel weten.

De automaker werd in 2013 voor vier jaar de hoofd- en shirtsponsor voor de eredivisionist. Opel volgde destijds ASR op als belangrijkste geldschieter. Hoeveel geld er gemoeid was met de deal, was niet bekend.

Feyenoord wist twee weken geleden al dat de autofabrikant de Rotterdamse club vaarwel zou zeggen. De club had naar eigen zeggen de samenwerking graag voortgezet, maar vertrouwt erop dat op tijd een nieuwe hoofdsponsor gevonden wordt.

Sponsor Opel breekt met Feyenoord
Sponsor Opel breekt met Feyenoord (Foto: ANP)