Uri: geld motiveert niet meer

Uri Geller maakt vrijdagavond zijn comeback op de Nederlandse televisie en wel in de SBS6-show Mindmasters Live. In de jaren zeventig en tachtig verdiende de succesvolle mentalist naar eigen zeggen 'bakken met geld', iets dat hem tegenwoordig niet meer bezighoudt, vertelt hij aan het AD.

"Ik had alles, zelfs helikopters. Maar geld motiveert me niet meer", aldus Uri. "Ik had een enorm onderkomen aan de Britse Thames. George Clooney was mijn buurman", legt Geller uit. "Maar het verlangen naar mijn thuisland Israël werd zo groot dat ik nu met mijn vrouw in een bescheiden huisje in Tel Aviv woon." Daar voelt Uri zich goed en maakt hij plannen. "Ik weet nog niet hoe, maar ik wil mij hier inzetten voor de vredesonderhandelingen."

Maar eerst is Geller te zien in de nieuwe SBS6-show. "Daar heb ik heel veel zin in. Je gaat onvoorstelbare dingen zien", belooft Uri, die momenteel met zijn gedachten steeds ergens anders is. Hij staat namelijk op het punt om voor het eerst opa te worden. "Mijn dochter kan een dezer dagen bevallen. Daar ben ik dus niet bij", zegt de 68-jarige Uri. "Haar opzoeken, is natuurlijk het allereerste wat ik doe na de shows."

Uri: geld motiveert niet meer
Uri: geld motiveert niet meer (Foto: BuzzE)