Magic Johnson steunt Charlie Sheen

Magic Johnson heeft via Twitter zijn steun betuigd aan Charlie Sheen, die dinsdag bekendmaakte hiv-positief te zijn. "Ik wens @CharlieSheen en zijn familie het beste", schreef de basketballer, die in 1991 onthulde besmet te zijn met het virus.

Hij sprak Sheen verder moed in: "Met de vooruitgang in behandelingen en medicijnen kan hij tegen deze ziekte strijden en lang leven." Ook hoopt Johnson dat Sheen een positieve invloed kan uitoefenen: "Ik hoop dat hij zich bij mij aansluit bij het onderwijzen van de wereld over HIV/AIDS."

Ook Danny Pintauro, die zelf vorige maand in de talkshow van Oprah Winfrey bekendmaakte hiv te hebben, moedigt Charlie aan. "Hij heeft de juiste beslissing gemaakt", zo verklaarde de voormalig kindster uit comedyserie Who's The Boss? aan Us Weekly. "Het is prijzenswaardig dat Charlie zich heeft gerealiseerd dat het tijd was de leiding te nemen over zijn verhaal."

Pintauro, die zijn besmetting twaalf jaar lang verborgen hield, hoopt dat hij en Charlie het stigma dat hiv met zich mee brengt kunnen aanpakken. "Hoeveel mensen zijn er wel niet zo bang voor het stigma rondom die drie letters dat ze zichzelf niet eens laten testen? Dit is een moment om te leren en te onderwijzen."

Magic Johnson steunt Charlie Sheen
Magic Johnson steunt Charlie Sheen (Foto: BuzzE)