Opmerking Caitlyn Jenner valt verkeerd

Actrice Rose McGowan heeft hard uitgehaald naar Caitlyn Jenner. De 66-jarige realityster zei bij de uitreiking van de Glamour Women of the Year Awards dat een outfit uitkiezen het moeilijkste onderdeel is van het leven van een vrouw. McGowan vindt dat een domme opmerking.

Caitlyn, die vroeger door het leven ging als Bruce Jenner, werd vorige week door tijdschrift Glamour in het zonnetje gezet vanwege haar inspanningen voor de transgendergemeenschap. McGowan ergerde zich behoorlijk aan de genoemde uitspraak over vrouwen en kleding. Volgens de Charmed-actrice begrijpt Caitlyn helemaal niet hoe het is om een vrouw te zijn.

"Vrouw van het jaar? Nee, je komt niet eens in de buurt", schreef McGowan maandag in een open brief op Facebook. "Wij zijn meer dan onze kledingkeuzes. Wij zijn meer dan de stereotypes die mensen zoals jij aan ons opdringen. Ben jij nu een vrouw? Dan moet je eens gaan snappen dat wij totaal andere ervaringen hebben dan jij hebt opgedaan in je leven met mannelijke privileges."

McGowan plaatste ook een aantal afbeeldingen op Facebook van vrouwen in benarde situaties, bijvoorbeeld een vrouw die wordt aangerand, telkens met de opmerking van Caitlyn erbij. Later besloot de 42-jarige actrice, die regelmatig een feministisch geluid laat horen via social media, haar open brief en de afbeeldingen te verwijderen.

Opmerking Caitlyn Jenner valt verkeerd
Opmerking Caitlyn Jenner valt verkeerd (Foto: BuzzE)