'Verslaafde' Coronel opnieuw in Dakar

Hoewel Tom Coronel na afloop van de vorige editie verzuchtte dat hij nooit meer de Dakar Rally zou rijden, staat de autocoureur in januari toch weer aan de start van de woestijnrally door Zuid-Amerika. Tom en ook zijn twaalf minuten oudere tweelingbroer Tim stappen ieder in hun eigen, zelfgebouwde Buggy.

Coronel zei dat dinsdag bij de perspremière van de documentaire die RTL7 heeft gemaakt over het Dakaravontuur dat Coronel begin dit jaar beleefde. Hij legde met de camera vanuit de rally het verhaal vast van de Nederlandse deelnemers. In de tweede etappe kwam Coronel zelf in grote problemen en bracht hij al een nacht in de woestijn door. Later in de rally sloeg hij ook nog eens over de kop.

"Ik heb tijdens deze rally echt alles meegemaakt wat je mee zou kunnen maken. Om de een of andere reden bleef ik maar filmen. Achteraf zei ik voor de camera van RTL GP: ik doe dit nooit meer, echt nooit meer. Maar niets is wat het lijkt. Normaal ben ik een man van m'n woord, maar ik maak voor Dakar toch een uitzondering. Deze rally is een verslaving."

De docu 'I Love It, I Hate It' is 14 december te zien op RTL 7 (22.40 uur).

'Verslaafde' Coronel opnieuw in Dakar
'Verslaafde' Coronel opnieuw in Dakar (Foto: ANP)