Pastafari-vrouw krijgt rijbewijs met vergiet op haar hoofd

De Amerikaanse Lindsay Miller heeft met succes betoogd dat zij met een vergiet op het hoofd een pasfoto voor haar rijbewijs mocht laten maken. In eerste instantie weigerde het Amerikaanse Department of Motor Vehicles (DMV, het Amerikaanse CBR), maar nadat Miller betoogde dat zij werd gediscrimineerd vanwege haar geloof besloot de DMV de foto alsnog toe te staan.

Miller ging naar het DMV met een vergiet op het hoofd, omdat haar religie dit van haar verlangt. De vrouw is Pastafarian; een aanhanger van de kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Zij getuigde dat zij uit religieuze overtuiging een vergiet op haar hoofd droeg.

De Kerk van het Vliegende Spaghettimonster gelooft in de God van het pastafarianisme, die de wereld zou hebben geschapen nadat hij te veel had gedronken. Piraten worden als heilig gezien, want er is een rechtstreeks gevolg te zien tussen hun afname in de 19e eeuw en de opwarming van de aarde.

De aanhang voor de religie, die in het leven is geroepen om aan te tonen hoe ridicuul het is om op religieuze gronden een andere set regels toe te delen aan mensen, groeit gestaag sinds 2005. Ook in Nederland begint de vraag naar een rijbewijs met vergietpasfoto op gang te komen.

Lindsay Miller
Lindsay Miller