Kaltenborn niet te spreken over Maldonado

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn was niet te spreken over de actie van Pastor Maldonado op Marcus Ericsson. Bij een inhaalactie van de Venezuelaan kwamen de twee met elkaar in contact, waarna Ericsson in een spin raakte. Maldonado kreeg voor deze actie een tijdstraf van vijf seconden maar kon zijn tiende positie behouden. Ericsoon kwam uiteindelijk als zestiende over de finish.

Volgens Kaltenborn maakte het feit dat het Maldonado was die tegen Ericsson reed het nog meer frustrerend. "Marcus' wagen was duidelijk voor hem en hij rijdt gewoon tegen hem aan," zei Kaltenborn. "Wat moet ik er van zeggen? Het is niet de eerste keer dat hij bij een soortgelijk ongeluk betrokken is. Het is erg frustrerend."

Maldonado was afgelopen weekend slechts voor de tweede keer bestraft dit seizoen. Eerder werd hij bestraft voor een aanrijding met Sergio Perez tijdens de GP van Hongarije, waar hij twee strafpunten voor kreeg. Met het strafpunt dat de Lotus-coureur zondag kreeg, komt het totaal nu op zes strafpunten. In totaal mag een coureur twaalf strafpunten gedurende twaalf maanden krijgen, bij overschrijding wordt er een raceban opgelegd.

Kaltenhorn niet te spreken over Maldonado (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
kaltenborn niet te spreken over Maldonado (Pro Shots/Zuma Sports Wire)