Verstappen bewijst ongelijk Hamilton

Onbedoeld gaf wereldkampioen Lewis Hamilton zondag na de Grand Prix van Brazilië een groot compliment aan nummer tien Max Verstappen. De Britse Formule 1-coureur kon zijn tweede plaats, ruim zeven seconden achter zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg (Mercedes), maar moeilijk verkroppen. "Snelheid had ik genoeg, maar je kunt op dit circuit gewoon niet inhalen", klaagde Hamilton, die nog altijd wacht op zijn eerste triomf in Brazilië.

Wat de drievoudige titelhouder kennelijk nog niet wist, was dat Verstappen tijdens de race op Interlagos in São Paulo liefst drie keer op indrukwekkende én ook gewaagde wijze een geslaagde inhaalpoging had gedaan. Weliswaar in de middenmoot, maar het enthousiasme bij het Braziliaanse publiek was er niet minder om.

"Ik heb mijn banden tot het uiterste getest", vervolgde Hamilton, die alleen tijdens de pitstops van Rosberg even aan de leiding kon rijden. "Het is een geweldig circuit, maar je kunt niet dicht genoeg bij je concurrent komen om er een echte race van te maken."

Verstappen bewijst ongelijk Hamilton
Verstappen bewijst ongelijk Hamilton (Foto: ANP)