Duitsland voortijdig teruggekeerd, duel tegen Oranje onzeker

De Duitse nationale ploeg is vanochtend veilig geland op de vlieghaven van Frankfurt. Dit meldt Voetbal International vanochtend op de website. Het oefenduel van de Duitsers tegen Frankrijk werd gisteravond ontsierd door de aanslagen in Parijs, waarna de ploeg van trainer Joachim Löw eerder dan gepland weer terugkeerde.

Uiteindelijk bracht Die Mannschaft de nacht door in het Stade de France, de locatie waar de oefeninterland werd gespeeld. Onder politiebegeleiding werd de selectie deze ochtend naar vliegveld Charles de Gaulle gebracht. Het waren hoe dan ook al roerige dagen voor de Duitse selectie. Vrijdagochtend werd de ploeg al geëvacueerd uit het hotel, waar men verbleef. Dit zou te maken hebben met een bommelding.

"In de kleedkamer heerste een grote angst", liet Oliver Bierhoff na aankomst in Frankfurt aan ARD weten. Bij de aanslagen kwamen tot nu toe 127 mensen om het leven. Daarnaast raakten 254 mensen gewond. "De spelers zijn geschokt en hebben direct na de wedstrijd naar huis gebeld om hun familie te informeren. Sport is vandaag helemaal naar de achtergrond verdwenen."

De selectie van Duitsland zou morgen naar Hannover afreizen, waar dinsdag de oefeninterland tegen het Nederlands elftal wordt gespeeld, maar deze trip wordt volgens de Duitse bond in elk geval met een dag uitgesteld. Bovendien is nog onzeker of de wedstrijd tegen Oranje doorgaat. Daarover zal in de komende dagen meer duidelijk worden.