'Man arm en been kwijt na bomaanslag in Breda'

Op het Thorbeckeplein in Breda heeft zich woensdagavond rond half 11 een explosie voorgedaan in een auto. Volgens de politie is een persoon zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht.

Omroep Brabant meldt op de website dat het slachtoffer armen en benen is kwijtgeraakt door de ontploffing. De politie heeft de omgeving met tientallen agenten uitgekamd. Naast verschillende ambulances en een traumahelikopter, kwamen ook vier brandweervoertuigen ter plaatse om de auto te controleren.

BNdeStem spreekt van een mogelijke bomaanslag, gezien de grote inzet van de hulpdiensten. Ook getuigen denken dat er vermoedelijk een zwaar explosief in of onder het voertuig moet hebben gelegen.

Update 06:45 uur
Volgens Omroep Brabant zou de man niet beide armen en benen hebben verloren maar 'slechts' één arm en één been. Bronnen binnen het criminele circuit melden dat het om ene Chris van Esch zou gaan, die door een geplaatst explosief op de zwarte Mercedes (vermoedelijk zijn eigen auto) ernstig gewond zou zijn geraakt. Dezelfde bron meldt dat het slachtoffer inmiddels is overleden, en dat hij geliquideerd is omdat hij een partij drugs zou hebben geript.

Vooralsnog is hiervan niets door de politie bevestigd. Afgelopen nacht heeft de politie het onderzoeksgebied rondom de auto vergroot en heeft de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) met een robot en een man in beschermd pak onderzoek gedaan rond bij de auto. Of daarbij nog meer explosieven zijn aangetroffen is niet bekend gemaakt.

Auto ontploft in Breda
Auto ontploft in Breda (Foto: ANP)