Ajax: "Overmars deed niets fout"

Ajax-directeur Marc Overmars heeft voor zover Ajax weet niets gedaan wat niet door de beugel kon. Dat liet de club dinsdag weten naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant. Daarin staat dat Overmars zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan onethisch handelen.

Uit e-mails in handen van de krant zou blijken dat Overmars bij een verbouwproject druk heeft uitgeoefend om een bouwbedrijf waar hij ook privé zaken mee doet, in te huren. Ook zou hij de inrichting van een nieuwe school op jeugdcomplex De Toekomst aan het bedrijf van zijn zwager hebben gegund.

Volgens Ajax heeft Overmars inderdaad een bouwbedrijf aangedragen waarmee hij goede ervaringen heeft. Hij was echter niet betrokken bij het besluit over de gunning van de opdracht. Bij het project op De Toekomst meldde Overmars het belang dat hij had bij de raad van commissarissen en speelde hij evenmin een rol in het definitieve besluit.

Of naar aanleiding van de publicatie nader onderzoek wordt gedaan bij Ajax, is volgens een woordvoerder nog onduidelijk.

Ajax: Overmars deed niets fout
Ajax: Overmars deed niets fout (Foto: ANP)