Wilders' PVV virtueel naar 38 zetels

Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn zou de PVV uitkomen op 38 zetels. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond, die hij zondag naar buiten bracht. Niet eerder was de partij van Geert Wilders virtueel zo groot in de peiling van De Hond. De PVV heeft nu twaalf zetels in de Kamer.

In de zetelverdeling in de peiling van De Hond zijn deze week weinig verschuivingen. De 'winstzetel' voor de PVV komt van de SP, die nu op zestien zetels uit zou komen.

In de peiling heeft De Hond ook gevraagd of men voor of tegen de uitbreiding van het aantal snelwegen met een maximum snelheid van 130 kilometer per uur is. 64 procent is daar voor. Bij kiezers van PVV en VVD is dat rond de 90 procent. CDA- en D66-stemmers zijn ook in meerderheid voor; bij de PvdA- en SP-kiezers is het ongeveer 50/50.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Wilders' PVV virtueel naar 38 zetels
Wilders' PVV virtueel naar 38 zetels (Foto: ANP)