Stoke City duwt Mourinho dieper in de problemen

De druk op manager Jose Mourinho zal komende dagen een kookpunt bereiken. Chelsea wist ook uit bij Stoke City geen beslag te leggen op drie punten: 1-0.

Chelsea werd eind oktober op bezoek bij Stoke via strafschoppen uit de League Cup geknikkerd, dus The Blues waren gewaarschuwd. In de eerste helft was het overwicht voor de bezoekers uit Londen, die echter geen voorsprong wisten te forceren. Diego Costa was een paar keer dichtbij een doelpunt en Stoke-doelman Jack Butland moest zich helemaal strekken bij een inzet van Ramires.

Erik Pieters maakte het hele duel vol, maar daar zag het er na tien minuten niet naar uit. De Nederlandse linksback werd frontaal in zijn gezicht getrapt door Pedro en verliet na een langdurige blessurebehandeling nog altijd hevig bloedend het veld. De voormalig speler van PSV en FC Utrecht keerde met een nieuw shirt en een gehavend aangezicht terug binnen de lijnen.

Al vroeg in de tweede helft verloor Chelsea de broodnodige drie punten uit het zicht. In de 53ste minuut stoomde verdediger Glen Johnson op aan de rechterkant. Hij produceerde een lage voorzet die via spits Jonathan Walters enigszins gelukkig bij Marko Arnautovic belandde. Met een halve volley werkte de voormalig speler van FC Twente het leer in de korte hoek, 1-0.

Na de tegenvaller zette Chelsea aan om het tij te keren. Cesc Fabregas, Oscar en Loic Remy kwamen binnen de lijnen, maar ook de nieuwe aanvallende impulsen waren niet genoeg voor een gelijkmaker. Tien minuten voor tijd viel Ibrahim Afellay in bij het tegenhoudende Stoke. De Oranje-international hielp mee de drie punten over de eindstreep te trekken: 1-0.

Chelsea vindt zichzelf na twaalf elf speelrondes terug op de zestiende plaats in de Premier League. De titelhouder verzamelde tot nu toe slechts elf punten. Stoke City staat twaalfde in de Engelse competitie. Van de laatste zes duels wonnen ze er vier. Slechts één partij ging verloren.