De Boer: "Speelwijze Ajax ligt Heitinga niet"

Met veel tamtam keerde hij afgelopen zomer terug bij Ajax: John Heitinga. Tot dusver slaagt de verdediger echter niet in om potten te breken. Zo krijgt hij nauwelijks speelminuten van trainer Frank de Boer. Volgens de oefenmeester ligt dit aan het feit, dat de verdediger moeite heeft met de speelwijze van de Amsterdammers.

"Ik wilde iemand die midden in de groep stond, maar ja, ik had ook gehoopt dat hij meer zou kunnen spelen. Maar hoe wij spelen, met veel ruimte in de rug, dat is lastig voor hem", liet De Boer in een vraaggesprek met Het Parool weten. "Hij heeft meer snelheid verloren dan ik had gedacht. Wij hebben nu heel veel snelheid achterin staan, dat is een wapen. We willen snel vooruit verdedigen, en niet achteruit lopen."

Heitinga moet bij Ajax in elk geval Jaïro Riedewald en Joël Veltman voor zich dulden. Daarnaast staan ook Nick Viergever en Mike van der Hoorn nog boven de routinier in de pikorde. Dit seizoen kwam hij slechts 29 minuten in actie. Dat gebeurde als invaller in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Roda JC: 6-0