[eSports] Nederlander Thijs door naar halve finale WK Hearthstone

Gisteren hervatte het Wereldkampioenschap Hearthstone op Blizzcon. Na een lange kwalificatiereeks en vorige week de groepsfase, begonnen gisteren de kwartfinales. Nederlander Thijs mocht de eerste finale direct in actie komen tegen Koreaan Kranich.

In een best-of-five-format brengt elke speler drie decks mee. Win je drie van de vijf matches (waarvan je met elk deck één keer moet winnen), dan ben je door naar de volgende ronde. Gisteren had Thijs alle vijf de matches nodig om Kranich te verslaan. Thijs heeft een aantal interessante decks meegenomen, waaronder een Priest-deck en een herziene versie van Patron Warrior, maar heeft ook zijn Druid-deck niet meegenomen.

Door de overwinning stroomt Thijs door naar de halve finale en heeft hij zichzelf al verzekerd van een kleine vijftienduizend dollar. In de halve finale komt hij Ostkaka uit Zweden tegen, die in de kwartfinale Pinpingho versloeg met 3-1. De andere halve finale is tussen Kno (versloeg met 3-1 DieMeng) en Hotform (versloeg met 3-2 Zoro).

De halve finales vinden vanavond plaats vanaf 19:30 uur en de finale start rond 23:00 uur. Zelf terugkijken of vanavond meekijken? Dat kan via dit Twitch-kanaal.

HS