Blind roept toch Bazoer en Depay op voor Oranje, Vejinovic debuteert

Bondscoach Danny Blind heeft Arjen Robben opgeroepen voor de komende oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Wales en Duitsland. De aanvaller twijfelde woensdag na het duel van Bayern München met Arsenal nog of het wel verstandig was om voor Oranje in actie te komen. Hij is pas net hersteld van een liesblessure en wil zich nog niet forceren.

Het ligt voor de hand dat Robben niet in beide interlands volledig in actie zal komen. De selectie van het Nederlands elftal bestaat ook uit 24 in plaats van 23 spelers. Marko Vejinovic debuteert in het keurkorps van Oranje. De Amsterdammer maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar Feyenoord.

Riechedly Bazoer en Memphis Depay hebben ook een uitnodiging ontvangen. De middenvelder van Ajax en aanvaller van Manchester United zaten niet in de voorselectie omdat ze geblesseerd waren. Blind was bovendien niet helemaal tevreden over Depay. "Memphis past kwalitatief in de toekomst van het Nederlands elftal. Maar ook andere dingen spelen een rol. Topvoetbal vraagt dat je in een team kan en moet functioneren. En dat doet hij niet altijd", stelde de bondscoach.

Stekelenburg

De geblesseerde Anwar El Ghazi ontbreekt in de selectie van Oranje. Blind heeft ook geen plaats voor Vurnon Anita, Karim Rekik en Jeroen Zoet. Zij zaten wel in de voorselectie. Doelman Maarten Stekelenburg is ook weer terug bij Oranje. Hij werd in de aanloop naar de laatste interland tegen Tsjechië alsnog opgeroepen nadat Jasper Cillessen en Tim Krul geblesseerd waren geraakt. Stekelenburg krijgt de voorkeur boven Zoet.

Nederland oefent op 13 november in Cardiff tegen Wales en gaat vier dagen later in Hannover op bezoek bij wereldkampioen Duitsland.

Selectie Nederlands elftal:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord).

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax).

Middenveld: Riechedley Bazoer (Ajax), Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovic (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München).

Robben en Vejinovic in selectie Oranje
Robben en Vejinovic in selectie Oranje (Foto: ANP)