Coldplay laat nieuw nummer horen

De Britse band Coldplay heeft vrijdag zijn nieuwste nummer voor het eerst laten horen op BBC Radio 1. De track heet Adventure Of A Lifetime en staat op de nieuwe, zevende, studioplaat van Coldplay genaamd A Head Full of Dreams die op 4 december uitkomt.

Op het album, dat door frontman Chris Martin 'kleurrijk en vrolijk' wordt genoemd, staat een aantal bijzondere samenwerkingen. Zo bundelden Chris en zijn collega's hun krachten met Beyoncé, Noel Gallagher en Tove Lo.

Fans van Coldplay hebben overigens niet heel lang moeten wachten op nieuwe muziek. De mannen brachten vorig jaar nog het album Ghost Stories uit. Gelijk daarna doken ze de studio in voor weer een nieuwe plaat. De BBC meldt dat Coldplay waarschijnlijk van plan is om met deze plaat weer op tournee te gaan.

Er gaan geruchten dat A Head Full of Dreams de laatste plaat van Coldplay zou kunnen zijn. "Niet dat we misschien nooit meer iets zullen maken, maar dit voelt wel als de voltooiing van iets", aldus Martin een jaar geleden in een interview. "Ik moet ernaar kijken als het laatste wat we maken. Anders zouden we er niet alles in kunnen stoppen."

Coldplay laat nieuw nummer horen
Coldplay laat nieuw nummer horen (Foto: BuzzE)