Enquête: vrouwen spelen vaker op consoles dan mannen

Gamen wordt nogal eens (onterecht) gezien als een mannenhobby, maar een vandaag gepubliceerde enquête van het Pew Research Center in de Verenigde Staten bewijst juist het tegendeel. Uit de enquête blijkt dat vrouwen vaker een console zoals Xbox en PlayStation bezitten dan mannen.

De verschillen zijn niet wereldschokkend groot: 42 procent van de vrouwen die meededen aan de enquête gaven aan een console te bezitten, tegenover 37 procent van de mannen. De verhouding consoles per Amerikaan is ongeveer vier op de tien, een onveranderd aantal sinds 2010 toen de enquête voor de laatste keer werd afgenomen.

Interessant is dat de enquête van het Pew Research Center in schril contrast staat met een onderzoek van de Electronic Software Association (ESA), dat eerder dit jaar werd afgenomen. Daarin identificeerde 41 procent van de Amerikaanse vrouwen zich als gamer, tegenover 59 procent van de mannen. Dit kan onder andere liggen aan het feit dat de vraagstelling van Pew anders was - Pew focuste zich op de vraag of een persoon op een console speelde, terwijl de ESA als vraagstelling had wie zich in het algemeen ziet als gamer - en de ESA een grotere doelgroep had. De ESA nam haar enquête ook af bij kinderen, terwijl het onderzoek van Pew Research Center zich beperkte tot volwassenen.

Het onderzoek is hier in zijn geheel te lezen.

femalegamer
Enquête: vrouwen spelen vaker op consoles dan mannen